Moving Office: Var arbetar man egentligen bäst?

Social fruktsallad

Jag och Annika hade en härlig start på morgonen med Moving Office!

Känner du inte till Moving Office sedan innan så är det ett koncept som går ut på att byta ut sin vanliga arbetsmiljö för ett tag och även få passa på att träffa nya människor för lite frukostmingel.

Jobba, mingla, äta gott, jobba och mingla lite till. Social fruktsallad.

Vi spenderade två timmar där på morgonkvisten och träffade både nya möjliga affärskontakter, talanger och en och annan granne faktiskt. Bless Karlskrona.

Jag gick därifrån fulltankad med energi och hade dessutom fått mycket gjort!
Det är den typen av guldkant på arbetsmiljön som funkar bäst för mig. Efter det är det skönt att komma tillbaka till kontoret och mitt eget skrivbord.

 

En arbetsmiljöpreferens för alla

När man söker ett arbete är det viktigt att även känna in arbetsmiljön på ett företag och inte bara rollen. Det kan vara ett drömjobb, men en plats att utföra arbetet på som inte passar dig som person överhuvudtaget.

Vilken miljö trivs du bäst i?

  • Öppet landskap – Det sociala hönshuset där alla kan se och prata med varandra. Sällskapligt, stundtals högljutt, aldrig ensamt. Lätt att bara vrida på huvudet och bolla med en kollega.
  • Avskärmat landskap – Som ovan fast med ljudabsorberande skärmar som skapar lite Svenne & Lotta-vibbar när man måste ställa sig upp för att kunna prata med kollegan över bordet. Ger plus på det sociala kontot samtidigt som det finns utrymme att få ha sitt för sig själv. Bonus att kunna sätta upp en och annan rolig lapp eller bild på sin ljudskärm för motivation.

”When I’m sad, I stop being sad and be awesome instead”

  • Kontoret – Du har ett eget kontor, ditt heliga krypin där du kan stänga dörren om dig för en kort stunds lyssnande på din egen tinnitus innan du kör hårt med att rocka affärerna. Du kan skapa din egen miljö efter lust och förmåga; Mad Men eller IT Crowd?
  • Clean desk – Öppet landskap där man sätter sig på en ny plats varje dag. Bordet ska vara tomt när du går.  Perfekt för den snabba, kvicka ”get in, get it done”-konsultpersonligheten. Inget som distraherar från arbetet.
  • Cluttered desk – Du har din plats och har byggt ett fort av fotoramar, post-its, kollegieblock med uråldriga anteckningar, två pennställ en hålslagare och en orkidé på toppen. Känns som hemma fast borta för personen bakom bordet.
  • No desk – Du sitter i bilen större delen av din arbetsdag och besöker kunder, kontor, event eller träffar människor i andra typer av möteskonstellationer. När utesäljaren själv får välja!
Nya idéer och sätt att bygga kontorsmiljön på dyker upp titt som tätt, på exempelvis LinkedIn, och bjuder på inspiration för företagaren som strävar efter förnyelse. Allt från Google-inspirerade miljöer till futuristiska konstprojekt och miljövårdande utekoncept.

Man får kanske prova sig fram?

Dela på sociala medier

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Hur kan vi hjälpa dig?

Beskriv kortfattat vad vi skulle kunna hjälpa till med så hör vi av oss.